Slovenian (SI)English (United Kingdom)

facebooktwitterlinkedinyoutube

PREDSTAVITEV RAZISKAVE: Transparentnost financiranja političnih strank in volilnih kampanj

Transparency International Slovenia - Društvo Integriteta

vabi na predstavitev izsledkov raziskave

Transparentnost financiranja političnih
strank in volilnih kampanj

CRINIS

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta v sklopu projekta Osvetljevanje denarja v politiki/ Shining a light on money in politics, predstavlja poročilo o transparentnosti financiranja političnih strank in volilnih kampanj v Sloveniji.

Poročilo:

1. vsebuje postopke ocenjevanja in poglobljeno analizo stopnje transparentnosti financiranja političnih strank in volilnih kampanj z uporabo dobro preizkušene metodologije CRINIS;

2. zajema pregled novega pravnega okvirja, ki je stopil v veljavo v začetku leta 2014 in ki smo ga ocenili v skladu z mednarodnimi standardi in prakso;

3. dodatno osvetljuje stopnjo integritete, transparentnosti in odgovornosti predstavnikov političnih strank.

Na predstavitvi izsledkov raziskave bomo predstavili celosten pristop za ureditev financiranja političnih strank in volilnih kampanj, ki v največji meri zmanjšuje korupcijska tveganja na tem področju. Cilja poročila sta širjenje osveščenosti in spodbujanje širše javne razprave o političnem financiranju in volitvah v Sloveniji, s čimer izpostavljamo pomembnost izvajanja strokovnega in neodvisnega nadzora ter sankcioniranja.

Ocenjevalno orodje CRINIS je razvila največja mednarodna organizacija Transparency International z namenom merjenja ravni transparentnosti pri financiranju političnih strank in volilnih kampanj. To poročilo poudarja močne in šibke točke volilnih kampanj in pravnega okvirja letnega financiranja političnih strank ter izvajanje v praksi.

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , saj je število sedežev omejeno.

Na predstavitvi bodo sodelovali tudi strokovnjaki s področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj, ki bodo na voljo za vprašanja in izjave.

 

 

 

Transparency International Slovenia - Društvo Integriteta

banner integriteta

banner nis