Slovenian (SI)English (United Kingdom)

facebooktwitterlinkedinyoutube

Kako do večje transparentnosti pri financiranju volilnih kampanj in političnih strank?

Transparency International Slovenia organizira okroglo mizo Kako do večje transparentnosti pri financiranju volilnih kampanj in političnih strank?. Okrogla miza bo potekala v sredo 5.11.2014 ob 16.00 - 18.00 v prostorih Predstavništva Evropske Komisije, Breg 14, Ljubljana.

Sestava Državnega zbora glede na podpise Zaveze za boj proti korupciji

Kliknite več za infografiko.

Rezultati podpisovanja Zaveze za boj proti korupciji in analiza programov strank

 

signature
Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta (TI Slovenia) je danes predstavilo poročilo o odzivu kandidatov in kandidatk za poslance Državnega zbora na poziv k podpisu zaveze kandidatov in/ali političnih strank za boj proti korupciji in spodbujanje transparentnosti, odgovornosti in integritete v javnih ustanovah ter pri izvajanju politik in sprejemanju zakonodaje. Pri tem je objavila tudi analizo programov političnih strank v odnosu do korupcije.

S podpisi posameznih kandidatov ali podpisom predstavnika celotne liste se je zavezalo 990 kandidatov. Zavezo so lahko podpisali sami, lahko pa je v imenu celotne kandidatne liste zavezo podpisal predsednik ali predstavnik liste. »Od skupno 17 kandidatnih list je zavezo podpisalo 13 predsednikov oz. predstavnikov. S številom podpisanih zavez smo zadovoljni, saj predstavlja ta odstotek opazno povišanje glede na zbrane zaveze za volitve v Evropski parlament, ko se jih je k boju proti korupciji in spoštovanju načel transparentnosti zavezalo 64 odstotkov,« je ob tem povedal generalni sekretar TI Slovenia Vid Doria.

 

 

 

Več člankov...

Transparency International Slovenia - Društvo Integriteta

banner integriteta

banner nis